MALZEMELER
8 kişilik
1 kg ıspanak
1 çorba kaşığı yağ
3 adet orta boy piyaz doğranmış soğan
2 kahve fincanı un
12 su bardağı et suyu
½ çorba kaşığı tuz
az hindistancevizi rendesi
HAZIRLANIŞI
Ispanakların sadece yapraklarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra kaynar suda beş dakika haşlayıp süzdürün sonra iyice sıkın. Bir tencereye yağı koyup orta ateşte eritip soğanı ilave edin. 4-5 dakika karıştırarak kavurun ve ıspanağı ilave edin. 1-2 dakika daha kavurup unu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra tuzunu, hindistancevizini ve et suyunu ilave ederek ağır ateşte 45 dakika zaman zaman karıştırarak kaynatıp pişirin. Ateşten alıp bir süzgeçten veya püre makinasından geçirin.
8 kişilik
1 kg ıspanak
1 çorba kaşığı yağ
3 adet orta boy piyaz doğranmış soğan
2 kahve fincanı un
12 su bardağı et suyu
½ çorba kaşığı tuz
az hindistancevizi rendesi
HAZIRLANIŞI
Ispanakların sadece yapraklarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra kaynar suda beş dakika haşlayıp süzdürün sonra iyice sıkın. Bir tencereye yağı koyup orta ateşte eritip soğanı ilave edin. 4-5 dakika karıştırarak kavurun ve ıspanağı ilave edin. 1-2 dakika daha kavurup unu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra tuzunu, hindistancevizini ve et suyunu ilave ederek ağır ateşte 45 dakika zaman zaman karıştırarak kaynatıp pişirin. Ateşten alıp bir süzgeçten veya püre makinasından geçirin.