E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Egzotik Tavuk Çorbası

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Egzotik Tavuk Çorbası Empty Egzotik Tavuk Çorbası

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 3:31 pm

    MALZEMELER
    1 lt Tavuk Suyu
    150 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
    1 Küçük Soğan
    Ceviz Büyüklüğünde Zencefil
    4 Çorba Kaşığı Soya Yağı
    1/2 Demet Maydanoz
    2 Çorba Kaşığı Soya Sosu
    2 Yufka
    1 Havuç
    1 Sap Pırasa
    1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    Tuz, Karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Evde hazırlanmış tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletlerini de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Zencefili rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Bir tencerede 1 tatlı kaşığı soya yağını kızdırıp soğan ve zencefili kavurun.
    Tavuk göğsünü çok küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. Bir kasede maydanoz, et ve 1-2 çorba kaşığı soya yağını karıştırıp soğanlı karışıma ilave edin.
    Tenceredeki karışımı soya sosu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
    Yufkaları kareler halinde sekize bölün. Her bir kareye hazırladığınız soğanlı karışımdan doldurun. Karelerin kenarlarını su ile nemlendirin ve iç malzemeyi kapatacak şekilde birleştirip bükün. Büyük tencerede tuzlu su kaynatıp yufka bohçalarını 2-3 dakika kadar haşayın. Haşlanmış yufkaların suyunu süzün.
    Havucu soyup ince şeritler halinde doğrayın. Pırasayı ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın. Büyük bir tencerede kalan soya yağını kızdırıp havuç ve pırasayı kavurun.
    Tavuk suyunu ekleyin. Soya sosu ve zeytinyağını ilave edin. Yufka bohçalarını ekleyip servis yapın.

      Forum Saati Salı Kas. 05, 2024 9:30 am