E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Fasulyeli Tavuk Çorbası 4Kişilik

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Fasulyeli Tavuk Çorbası 4Kişilik Empty Fasulyeli Tavuk Çorbası 4Kişilik

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 3:36 pm

    MALZEMELER
    1 lt Tavuk Suyu
    500 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
    1 Soğan
    1 Kereviz
    100 gr Lahana
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    300 gr Taze Fasulye
    1/2 Su Bardağı Haşlanmış Kuru Fasulye
    2 Çorba Kaşığı Biberiye
    Tuz, Karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Evde hazır tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz. Tabetleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Kerevizi soyup küp küp doğrayın. Lahanayı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince şeritler halinde doğrayın. Bir tencerede margarini eritip soğanı hafifçe kavurun. Kereviz ve lahanayı ilave edin. Taze fasulyeyi ekleyin. Konserve fasulye kullanıyorsanız tencereye ilave etmeden önce suyunu süzün. Tavuk suyunu tencereye ilave edip 5-10 dakika kadar pişirin.
    Tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayın. Haşlanmış kuru fasulyenin suyunu süzün. Gerek görürseniz fasulyeyi durulayın. Et ve kuru fasulyeyi tencereye ekleyin. Çorbayı kaynatın.
    Fasulyeli tavuk çorbasını biberiye, tuz ve karabiberle tatlandırıp servis yapın.
    Dilerseniz kuru biberiye yerine taze biberiye de kullanabilirsiniz. Bunun için çorbayı pişirdikten sonra biberiyeyi yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyıp çorbaya ilave edin.
    Öneri: Kuru fasulyeyi haşlamak veya 1 gece boyunca suda bekletmek istemiyorsanız bunun yerine konserve kuru fasulye de kullanabilirsiniz. Konserve fasulyeyi yemeğin veya çorbanın içine katmadan önce soğuk su ile durulayıp suyunu süzün.

      Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 2:06 pm