E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Etli Pazı Sarması

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Etli Pazı Sarması Empty Etli Pazı Sarması

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 4:43 pm

    MALZEMELER
    2 bağ pazı

    İç harcı için gerekli olan malzemeler
    Yarım kg. kıyma
    1 çay bardağı pirinç
    2 adet kuru soğan
    1 demet dereotu
    1 demet maydanoz
    1 çay kaşığı kuru fesleğen
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Öncelikle pazıları yıkayalım. Bol tuzlu suda 1 dakika kadar haşlayalım. Başka bir kapta dolmanın harcını hazırlamaya başlayalım. Bunun için soğanı yemeklik, tavla zarı gibi doğrayalım. Pirinç, ince kıyılmış dereotu, ince kıyılmış maydanoz, kuru fesleğen, tuz ve karabiberi de ilave edelim. Tuz ve karabiberi serpiştirelim. Tüm bu malzemeyi kıymaya ilave ederek iyice karıştıralım. Pazı yapraklarının saplarını keselim ama atmayalım. Yaprakları büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe bölerek içlerine bir tatlı kaşığı harçtan koyarak, rulo şeklinde saralım. Tencerenin en altına pazı saplarını dizelim. Üzerine dolma sarmalarını yerleştirelim. 2 su bardağı su ile salçayı karıştırıp, üzerine dökelim. Tereyağını da fındık büyüklüğünde parçalar bölerek koyalım. En az 30 dakika kadar pişirelim. Arzuya göre yoğurtla servise sunabilirsiniz.

      Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 11:13 am