E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Sebze Çorbası

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Sebze Çorbası Empty Sebze Çorbası

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 4:18 pm

    MALZEMELER
    50 gr gravyer peyniri, rendelenmiş
    225 gr taze iç barbunya fasulyesi
    1 demet maydanoz, kıyılmış
    4 çorba kaşığı zeytinyağ
    150 gr Bruksel lahanası
    7 su bardağı et suyu
    1 su bardağı şehriye
    1 kg asma kabağı
    150 gr ıspanak
    100 gr bezelye
    2 adet patates
    2 adet domates
    2 diş sarmısak
    1 sap kereviz
    1 adet soğan
    1 adet havuç
    karabiber, tuz

    HAZIRLANIŞI
    Havucu ve soğanı yıkayıp, temizledikten sonra rendeleyin. Brüksel lahanasını ve ıspanağı yıkayıp, temizledikten sonra ince ince doğrayın. Patetesin kabuklarını soyup küp küp minik parçalar halinde doğrayın. Asma kabağının kabuğunu yıkayıp temizleyin, domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve beraberce minik parçalar halinde doğrayın. Et suyunu bir güveç içerisinde ateşe koyun. Et suyu ısındığında ince kıydığınız maydanozun bir kısmını, doğradığınız patates, ıspanak, kabak, Brüksel lahanası, havuç, domates ve soğanı ilave edin. Tuz ve biberini koyduktan sonra çorbayı, sebzeler pişinceye dek kaynatın. Diğer yanda kıyılmış maydanozun artan kısmı ve iki diş sarmısağı bir havanda iyice dövün ve buna dört - beş çorba kaşığı zeytinyağ katın. Çorbayı ateşten almadan yaklaşık on beş dakika önce içine şehriyeyi atın. Çorbayı ateşten aldığınızda zeytinyağlı sarmısaklı maydanoz karışımını ilave edin, bir iki karıştırıp servis yapın.

      Forum Saati Çarş. Kas. 27, 2024 3:06 am