E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Pirpirim Çorbası

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Pirpirim Çorbası Empty Pirpirim Çorbası

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 4:15 pm

    MALZEMELER
    ½ kg semizotu
    ½ çay bardağı yeşil mercimek
    ½ çay bardağı nohut
    ½ çay bardağı kuru fasulye
    2 çorba kaşığı margarin
    1 adet soğan
    1 çorba kaşığı salça
    1 çay kaşığı tuz
    ½ çay kaşığı karabiber
    Sos malzemesi:
    2 çorba kaşığı tereyağı
    ½ çorba kaşığı un
    5 su bardağı su

    HAZIRLANIŞI
    Nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatıp ayrı ayrı haşlayın. Başka bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, süzgeç ile başka bir kaba alın. Dipte kalan tortulu kısma un ve tuz ilave ederek biraz kavurun. Bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanı pembeleştirin. Üzerine daha önce hazırladığınız sosu , tuz ve salçayı ekleyip karıştırın, 5 su bardağı su ekleyin. Mercimeği ekleyip haşlayın. Daha sonra nohut ve fasulyeyi, yıkanıp doğranmış semizotunu da ilave ederek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

      Forum Saati Salı Kas. 05, 2024 6:39 am