E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Çerkez Çorbası

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Çerkez Çorbası Empty Çerkez Çorbası

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 3:26 pm

    MALZEMELER
    500 gr. kuşbaşı kuzu ya da koyun eti
    3 adet taze mısır
    Yarım kg. taze yeşil fasulye
    2 adet kuru soğan
    4 yemek kaşığı margarin
    2 adet küçük kırmızı acı biber
    Yeteri kadar tuz

    HAZIRLANIŞI
    Kuşbaşı etleri, üzerini örtecek kadar su ilavesiyle orta ısıdaki ateşte haşlanmaya bırakalım.
    Haşlanan etlerin üzerine tanelenmiş taze mısır ve en fazla 2-3 santim boyunda bıçakla doğranmış taze yeşil fasulyeleri ekleyelim.
    Çorbamızın kıvamında olması için 1,5 su bardağı sıcak su da ilave edebiliriz. Tuzunu da katarak pişmeye bırakalım.
    Bu arada bir tavaya yağ koyalım. Yağ erir erimez yarım ay şeklinde ama çok ince kıyılmış soğanları ekleyerek rengi hafif kahverengileşinceye kadar kavuralım. Üzerine kırmızı toz biber ekleyip, soğanlı sosumuzun altını kapatalım.
    Mısırlar ve yeşil fasulyeler iyice yumuşayıp yenebilecek kıvama geldiğinde çorba pişmiş demektir. Pişen çorbanın üzerine yukarıda hazırladığımız soğanlı sosu gezdirelim ve servise sunalım.

      Forum Saati Salı Kas. 05, 2024 8:36 am