MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 bağ evelik (bir çeşit yeşil ot, dere kenarlarında yetişir)
Yarım su bardağı maş fasulyesi (ufak bakla)
Yarım su bardağı ince hamur eriştesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir tencereye yağ bırakılır ve çok ince kıyılmış soğanlar kavrulmaya başlanır. Bir tarafta yıkanan maş fasulyesi ve salça kavrulan soğanların üzerine eklenerek 4-5 dakika daha beraberce kavrulur ve üzerine 7-8 su bardağı et suyu ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Öte yandan evelik yıkanarak çok ince ince kıyılır. Su kaynamaya başladıktan sonra ince kıyılmış evelik, tuz ve karabiberi eklenir. Çorbayı ateşten almadan 10 dakika öncede erişte ilave edilir ve sık sık karıştıralarak pişirilir. Sıcak sıcak servise alınır.
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 bağ evelik (bir çeşit yeşil ot, dere kenarlarında yetişir)
Yarım su bardağı maş fasulyesi (ufak bakla)
Yarım su bardağı ince hamur eriştesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir tencereye yağ bırakılır ve çok ince kıyılmış soğanlar kavrulmaya başlanır. Bir tarafta yıkanan maş fasulyesi ve salça kavrulan soğanların üzerine eklenerek 4-5 dakika daha beraberce kavrulur ve üzerine 7-8 su bardağı et suyu ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Öte yandan evelik yıkanarak çok ince ince kıyılır. Su kaynamaya başladıktan sonra ince kıyılmış evelik, tuz ve karabiberi eklenir. Çorbayı ateşten almadan 10 dakika öncede erişte ilave edilir ve sık sık karıştıralarak pişirilir. Sıcak sıcak servise alınır.