E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Evelik Çorbası

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Evelik Çorbası Empty Evelik Çorbası

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 3:34 pm

    MALZEMELER
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 bağ evelik (bir çeşit yeşil ot, dere kenarlarında yetişir)
    Yarım su bardağı maş fasulyesi (ufak bakla)
    Yarım su bardağı ince hamur eriştesi
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Öncelikle bir tencereye yağ bırakılır ve çok ince kıyılmış soğanlar kavrulmaya başlanır. Bir tarafta yıkanan maş fasulyesi ve salça kavrulan soğanların üzerine eklenerek 4-5 dakika daha beraberce kavrulur ve üzerine 7-8 su bardağı et suyu ilave edilerek pişmeye bırakılır.
    Öte yandan evelik yıkanarak çok ince ince kıyılır. Su kaynamaya başladıktan sonra ince kıyılmış evelik, tuz ve karabiberi eklenir. Çorbayı ateşten almadan 10 dakika öncede erişte ilave edilir ve sık sık karıştıralarak pişirilir. Sıcak sıcak servise alınır.

      Forum Saati Salı Kas. 05, 2024 8:25 am