E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Ayva Dolması

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Ayva Dolması Empty Ayva Dolması

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 4:38 pm

    MALZEMELER
    3 Orta Boy Ayva
    500 gr Kuzu Kuşbaşı
    2 Soğan
    2 Sivri Biber
    2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
    1 Tatlı Kaşığı Köri
    2 Çorba Kaşığı Un
    1 Çorba Kaşığı Tozşeker
    1.5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
    1 Limon
    Tuz


    HAZIRLANIŞI
    Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kararmamaları için limon suyu ile ovun.
    Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Sivri biberleri doğrayıp ilave edin. Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin. 10 dakika daha pişirip ateşten alın.
    Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin.
    Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın. Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
    Dikkat! Etlerin kurumaması için gerekirse kaynar su ekleyin.

      Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 11:21 am