E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Bumbar Dolması 4 Kişilik

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Bumbar Dolması 4 Kişilik Empty Bumbar Dolması 4 Kişilik

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 4:40 pm

    MALZEMELER
    1 Koyun Barsağı (600 gr, delik olmayan)
    2 Akciğer (çok ince kıyılmış)
    2 İri Soğan (rendelenmiş)
    200 gr Pirinç (1 su bardağı) (ayıklanıp yıkanmış)
    1/4 Su Bardağı Su
    1 Çay Kaşığı Tuz
    1 Kahve Kaşığı Karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Aşağıdaki bumbar tarifini 1 çay kaşığı tuzla dövülmüş bir diş sarmısağı 3 çorba kaşığı zeytinyağla karıştırarak hazırlayacağınız sosla birlikte servis ediniz.
    Koyun barsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla bir elinizle de içini sıyırarak iyice yıkayınız. Barsağın bir ucunu iple bağlayıp, kalan malzemeyi birkaç kere harmanladıktan sonra öteki ucundan bir huni yardımı ile doldurunuz. Öteki ucu da bağladıktan sonra, iğne ile 4-5 yerinden delip, bol kaynar suda haşlayıp suyunu süzünüz. Bir servis tabağına alıp servis ediniz.

      Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 11:17 am