E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Hamsi Dolması

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Hamsi Dolması Empty Hamsi Dolması

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 4:46 pm

    MALZEMELER
    1 kg hamsi
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 adet soğan
    Yarım çorba kaşığı dolmalık fıstık
    Yarım su bardağı pirinç
    1 su bardağı sıcak su
    Tuz, karabiber
    Yarım çorba kaşığı kuşüzümü
    1 çay kaşığı şeker
    Yarım demet maydanoz
    Yarım su bardağı un
    2 adet yumurta
    Kızartmak için: Sıvı yağ


    HAZIRLANIŞI
    Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını temizleyelim. Bol suyla yıkayalım.
    1 - Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağını alıp kızdıralım. Küçük doğranmış soğanları ve yarım çorba kaşığı dolmalık fıstığı tavaya aktaralım. Soğanlar şeffaflaşıp sararana dek kavuralım. Yarım su bardağı pirinci yıkayıp süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyelim. Bir- iki kez çevirdikten sonra 1 su bardağı sıcak suyu, tuzu, ka rabiberi, yarım çorba kaşığı kuşü-zümünü ve 1 çay kaşığı şekeri ilave edelim. Ağır ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirelim. Ardından ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım.
    2 - Hamsinin dış kısımlarını tuz ilave edilmiş una batıralım. 2 adet hamsiyi yan yana yerleştirelim. Ortasına hazırladığımız içten bir tatlı kaşığı koyalım.
    3 - Üçüncü hamsinin dışını una buladıktan sonra harcın üzerine yerleştirelim. Sonra çırpılmış yumurtaya batıralım. Derin bir tavaya sıvı yağı alalım. Hamsileri kızartalım. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkarıp, servis yapalım.

      Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 10:54 am