E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Aioli Soslu Uskumru

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Aioli Soslu Uskumru Empty Aioli Soslu Uskumru

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 4:27 pm

    MALZEMELER
    1 1/2 su bardağı mayonez
    2 diş sarmısak dövülmüş
    2/5 su bardağı zeytinyağı
    5 orta boy uskumru
    1/2 çay kaşığı tuz
    1 su bardağı un
    2 çorba kaşığı margarin
    1 limon (süsleme için)
    1 demet maydanoz (süsleme için)


    HAZIRLANIŞI
    Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın.
    Önce aioli sosu hazırlayın. Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle iyi karıştırın. Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştıma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarmısağı da ilave edin. Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin.
    Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin. Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayın. Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın.
    Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin. Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin.
    Margarini bir kapta eritin. Izgara edilmiş uskumrular üzerine eritilmiş margarini bir fırça ile sürün. Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın.

      Forum Saati Çarş. Kas. 27, 2024 3:05 am