E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Çiroz Uskumru

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Çiroz Uskumru Empty Çiroz Uskumru

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 4:37 pm

    MALZEMELER
    100 adet uskumru
    350 gr mutfak tuzu

    HAZIRLANIŞI
    Balıkların hepsini bir kaba koyup üzerine tuz dökün ve iyice karıştırın. 12 saat böylece bekletin. Daha sonra temizleyip güzelce yıkayın. Sularının süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletin. Üçerli ya da dörderli olarak ipe dizip güneşte kurutun. Kurutma sırasında yağmurdan korumanız gerekir. Bir iki hafta sonra çirozlar yenecek kıvama gelecektir.
    Uskumru, nisan ve mayıs aylarında kurutmak için uygundur, diğer aylarda arzu ederseniz istavritlede çiroz yapabilirsiniz.

      Similar topics

      -

      Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 7:18 am