E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Buğday Aşı Çorbası

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Buğday Aşı Çorbası Empty Buğday Aşı Çorbası

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 3:24 pm

    MALZEMELER
    4 su bardağı su
    1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu
    200 gram aşurelik buğday
    1 kase yoğurt
    1 adet yumurta sarısı
    1 adet havuç
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz


    HAZIRLANIŞI
    Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin. Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didin. Kaynamakta olan karışıma ekleyin.
    Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin. Haşlayıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış domatesleri ekleyin. 3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin. Bu karışımı da çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayarak servis yapın.

      Forum Saati Salı Kas. 05, 2024 9:24 am