E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Etli Şalgam Dolması 6 Kişilik

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Etli Şalgam Dolması 6 Kişilik Empty Etli Şalgam Dolması 6 Kişilik

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 4:44 pm

    MALZEMELER
    Soğan 2 orta boy 150 gram
    Maydanoz 1/2 demet 30 gram
    Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
    Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
    Salça 1 yemek kaşığı 10 gram
    Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
    Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
    Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
    Nane 2 yemek kaşığı 2.6 gram
    Su 2 su bardağı 400 gram
    Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
    Şalgam 6 orta boy 1 kg


    HAZIRLANIŞI
    Sebzeleri yıka. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Maydanozu yıka, ayıkla, ince ince kıy. Pirinci yıka, süz. Soğan, maydanoz, pirinç, kıyma, salça, 1 tatlı kaşığı tuz, baharat, nane, 1/4 su bardağı su ve yağ ile iyice karıştır.
    Şalgamların kabuğunu soy, içlerini kenar kalınlığı 3-4 milimetre kalacak şekilde oy ve hazırlanan içle doldur. Tencereye, açık kısımları üste gelecek şekilde diz.
    Kalan suyu ve tuzu koy. Şalgam ve pirinçler yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişir.
    Notlar Şalgam yetişen yörelerde yapılır. Kış yemeklerindendir. Pirinç yerine bulgur veya pirinç-bulgur karışık olarak da kullanılır. Kıyma yerine bazen kavurma konur. Kıyma veya kavurma yerine haşlanmış mercimekle de yapılır. Bu durumda yemeğin yağ içeriği azalacağından biraz yağ eklenir. Sarmısaklı yoğurtla yenir. 1 Porsiyonun Besin Değerleri
    Enerji 201 cal
    Sodyum 865 mg Protein 9.1 g
    A Vitamini 421 iu Yağ 10.6 g
    Tiamin 0.11 mg Karbonhidrat 17.4 g
    Riboflavin 0.16 mg Kalsiyum 64 mg
    Niasin 2.44 mg Demir 1.92 mg
    C Vitamini 22 mg Fosfor 113 mg
    Çinko 2 mg
    Kolesterol 29mg

      Forum Saati Ptsi Kas. 04, 2024 10:17 pm