E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Balıklı Bohça 5 Kişilik

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Balıklı Bohça 5 Kişilik Empty Balıklı Bohça 5 Kişilik

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 4:33 pm

    MALZEMELER
    10 Kare Milföy Hamuru
    400 gr Hamsi
    1 Soğan
    1 Kahve Fincanı Margarin
    3 Yumurta
    4-5 Dal Maydanoz
    2 Çorba Kaşığı Yoğurt
    Tuz, Karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Milföy hamurunu buzluktan çıkarın. Balıkların kafalarını ve kılçıklarını ayıklayıp yıkayın. Küçük parçalar halinde doğrayın. Yumurtaların ikisini katı başlayıp dilimleyin. 1 yumurtayı ayrı bir kasede iyice çırpın. Soğanı ince ince kıyın, maydanozu yıkayıp doğrayın.
    Margarini tavada eritip doğranmış soğan ve balıkları ekleyin. 5-6 dakika kavurup derin bir kaseye alın. Haşlanmış yumurta dilimleri, maydanoz, yoğurt, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.
    Milföy hamurlarını düz zemine yayıp hazırladığınız balıklı karışımı üzerlerine paylaştırın. Bohça şeklinde katlayıp kenarlarını yapıştırın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

      Forum Saati Çarş. Kas. 27, 2024 2:18 am