E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Alabalık Buğulama 4 Kişilik

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Alabalık Buğulama 4 Kişilik Empty Alabalık Buğulama 4 Kişilik

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 4:28 pm

    MALZEMELER
    4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
    4 adet defne yaprağı
    3 adet domates
    3 adet çarliston biber
    1.5 adet limonun suyu
    70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
    250 gr. mantar
    1 çorba kaşığı kapari turşusu
    Tuz ve karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.
    Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir.
    Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.
    Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler.

      Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 11:30 am