E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Balık Kroket (4Kişilik)

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Balık Kroket (4Kişilik) Empty Balık Kroket (4Kişilik)

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 4:33 pm

    MALZEMELER
    2 adet patates
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı süt
    2 adet taze soğanın yeşil kısmı
    1 kg haşlanmış kefal
    1 tutam kakule
    1 tutam kişniş
    1 tutam karanfil tozu
    1 tutam kimyon
    1 tutam tarçın
    1 tutam tuz
    2 adet yumurta
    Yarım su bardağı su
    Galeta unu
    Kızartmak için: Sıvı yağ


    HAZIRLANIŞI
    Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin. Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin.
    Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun.
    Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kap yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.

      Forum Saati Çarş. Kas. 27, 2024 2:09 am