E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Kestirme .

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Kestirme . Empty Kestirme .

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 3:48 pm

    MALZEMELER
    :1 adet tavuk göğsü
    5 bardak su
    5 yemek kaşığı un
    1 yumurta
    1 limon
    tuz
    karabiber

    Sos için:

    2 yemek kaşığı tereyağ
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

    HAZIRLANIŞI
    Tavuk göğsü 5 bardak su ile biraz tuz ilave edilerek haşlanır. (Bu çorba,tavuk etinin çorbalık olarak satılan bölümünden de yapılabilir) Haşlanan tavuk göğsü alınarak uzun uzun olacak şekilde tiftelenir. Hazırlanan et kaynamakta olan suya tekrar ilave edilir.Bir kase içerisinde 5 kaşık un 1 yumurta ve 1 limon biraz karabiber eklenerek iyice çırpılır.Tencerenin içerisinden alınan bir miktar su ile karışım yavaş yavaş yumurtanın birden pişmesini önleyecek şekilde kaynamakta olan suya ilave edilir.Karıştırmaya devam edilerek çorbanın koyu bir kıvama gelmesi sağlanır.
    5 dakika kaynatılarak kapatılır.Sos için tereyağ eritilerek kırmızı biber ilave edilip servis tabağına alınan çorbanın üzerine gezdirilir.

      Forum Saati Çarş. Kas. 27, 2024 6:18 am