E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Ekşili Arap Çorbası

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Ekşili Arap Çorbası Empty Ekşili Arap Çorbası

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 3:31 pm

    MALZEMELER
    2 su bardağı kırmızı mercimek
    Yarım su bardağı pirinç
    2 adet limonun suyu
    Yarım su bardağı haşlanmış nohut
    6 diş sarmısak
    1 yemek kaşığı kuru nane
    1 çay bardağı sıvıyağı
    10 dal ıspanak

    HAZIRLANIŞI
    İlk olarak ıspanakları iyice yıkayalım ve suyunu süzdürelim. Sonra yapraklarını küçük küçük doğrayalım. Mercimek ve pirinci bir tencerede, yeterli tuz ve üzerine çıkacak kadar su ilave ederek kaynatalım. Kaynamaya başladığı zaman haşlanmış nohutları ilave edelim. Diğer yandan limonların suyunu sıkıp, sarmısakları havanda dövelim. Mercimek ve nohut, pirinç iyice yumuşadığında doğradığımız ıspanak yapraklarını ilave edelim. 12-15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip, tencerinin altını kapatalım. Bir tavaya sıvıyağı koyalım ve dövülmüş sarmısakları sararana dek kavuralım. İçine bir yemek kaşığı kuru nane ekleyip, ateşten alalım. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirelim ve çorbamızı sıcak sıcak servise sunalım.

      Forum Saati Salı Kas. 05, 2024 8:29 am