E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Çinekop Pilaki

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Çinekop Pilaki Empty Çinekop Pilaki

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 4:36 pm

    MALZEMELER
    8 adet orta boy çinekop
    2 adet orta boy soğan
    2 adet havuç
    3 diş sarmısak
    2 adet orta boy patates
    1 adet kereviz
    2 adet domates
    6 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı salça
    1 çorba kaşığı tuz
    2 su bardağı sıcak su

    HAZIRLANIŞI
    Çinekopları iyice temizleyip yıkadıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizin. Sarmısakları ince ince kıyın, havuçları ve soğanları küp küp doğrayın. Sıvıyağı tavada ısıttıktan sonra soğan, havuç ve sarımsakları soteleyin. Patates, domates ve kervizleri de küp küp doğrayın ve ardından onları da tavaya ekleyip sotelemeye devam edin. Birkaç dakika sonra salçasını da ekleyin, tuzu ve sıcak suyu da kattıktan sonra 5 dakika pişirin. Bu karışımı tepsideki çinekopların üzerine dökün ve yayın. Önceden ısıttığınız 200° ısılı fırında yarım saat kadar pişirin. Servise hazırdır.

      Forum Saati Çarş. Kas. 27, 2024 2:10 am