E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    KuşKonmaz Çorbası

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    KuşKonmaz Çorbası Empty KuşKonmaz Çorbası

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 3:53 pm

    MALZEMELER
    1/2 kg Kuşkonmaz
    Haşlamak için :
    1 litre su
    50 gram tuz
    1 limonun suyu
    50 gram şeker
    70 gram un,
    75 gram margarin
    1 adet orta boy soğan,
    Bir tutam dereotu
    2 çorba kaşığı çiğ krema,
    tuz


    HAZIRLANIŞI
    1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ederek kaynamaya bırakın.
    Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın. Piştikten sonra çıkartıp süzün. Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın.
    Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Unu ilave ederek, hafifçe sarartın, îçine kepçe kepçe su ilave edin. Topaksız kıvam almasını sağlayın.
    Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin. Kuşkonmazları tencereye alın. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin.
    Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın.

      Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 1:51 pm