E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Kulak Çorbası

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Kulak Çorbası Empty Kulak Çorbası

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 3:52 pm

    MALZEMELER
    200 gr Yağsız Kıyma
    1 Çay Bardağı Sümüt (çok ince bulgur)
    1 Tatlı Kaşığı Tuz ve Karabiber
    Hamur İçin:
    1 Su Bardağı Un
    1 Çay Bardağı Tuz
    1 Adet Yumurta
    Biraz Ilık Su
    1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
    1 Kg Kemik
    Üzerine:
    2 Kg Yoğurt
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1/2 Çorba Kaşığı Nane


    HAZIRLANIŞI
    Öncelikle köfteyi hazırlayın. Bunun için kıyma, sümüt, tuz ve karabiberi karıştırın. Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Sıvı yağda hafifçe kızartın.
    Hamurunu hazırlayın. Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp oklavayla açın. Küçük ve ince olacak biçimde kesin.
    Kemikleri yıkayıp su dolu geniş bir tencereye koyun. Tuz serpin. Kaynayınca, kemikleri tencereden alın. Çorbalık hamurları katın. Hamur pişince, köfteleri ve nohutları da tencereye atın. Arada bir karıştırıp, kaymak tutmasını engelleyin.
    Daha sonra tencereyi ateşten alın. Ilınınca yoğurdu karıştırın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. Naneyle karıştırıp, çorbanın üzerinde gezdirin.

      Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 2:00 pm