E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Dübari Çorbası

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Dübari Çorbası Empty Dübari Çorbası

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 3:28 pm

    MALZEMELER
    8 kişilik
    1 çorba kaşığı yağ
    1 küçük karnabahar
    2 lt et suyu
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 kahve fincanı un
    1 su bardağı süt
    1 küçük ince dilimlenmiş soğan
    ¼ kereviz
    ¼ pırasanın beyazı


    HAZIRLANIŞI
    Karnabaharın dallarını keserek yıkayın. Sonra kaynar suda 20 dakika haşlayın. Üzerine soğuk su döküp soğutun. Sudan çıkarın ve dallarının üzerindeki beyaz çiçekleri teker kesip garnitür olarak bir tabağa koyup muhafaza edin. Bir tencerede yağı koyup kızdırın. Sebzeleri ekleyip bir dakika kavurun. Karnabahar dallarını, et suyunu ilave edip kaynatın. Sütle unu başka bir kapta iyice karıştırın ve ezin. Kaynayan çorba suyuna karıştırarak yedirin ağır ateşte 15 dakika kaynatıp süzün. Karnabahar çiçeklerini de ilave edip bir kere karıştırarak servis edin.

      Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 2:23 pm