E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Erikli Dolma

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Erikli Dolma Empty Erikli Dolma

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 4:42 pm

    MALZEMELER
    250 gr yağlı kıyma
    2 adet patlıcan
    ½ kg kabak
    6 adet dolmalık biber
    125 gr asma yaprağı
    ½ kg domates
    1 yemek kaşığı biber salçası
    2 su bardağı pirinç
    2 yemek kaşığı margarin
    ½ kg can eriği
    2-3 adet soğan
    ½ baş sarımsak
    ½ çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    HAZIRLANIŞI
    Dolmalık sebzelerin içlerini çıkarın. Yaprakları hafifçe haşlayın. Pirinci ayıklayın ve yıkayın. Soğan ve sarmısakları ince kıyın. Çıkarılmış sebze içlerini doğrayın. Domateslerin kabuklarını temizleyin, çekirdeklerini çıkarın ve ufak ufak doğrayın. Bir kapta kıyma, domates, kıyılmış sebze içleri, yağ, salça, doğranmış soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Pirinci ilave ederek yoğurun. Sebzelerin içine malzemeyi doldurun ve ağızlarını kapatın. Dolmaları tencereye yerleştirin. Yaprakları doldurup ayrı bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine ve çevresine yıkanmış erikleri yerleştirin. Her iki tencereye de az miktarda tuz ve su ilave ederek dolmaları önce hızlı daha sonra yavaş ateşte pişirin. Dolmalar dinlendikten sonra eriklerle birlikte servis yapın.

      Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 11:22 am