E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Balık Böreği 2 Kişilk

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Balık Böreği 2 Kişilk Empty Balık Böreği 2 Kişilk

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 4:31 pm

    MALZEMELER
    Yarım kg kefal
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet soğan
    Yarım domates
    5-6 adet mantar
    1 çay kaşığı kuşüzümü
    1 çay kaşığı dolmalık fıstık
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay bardağı domates suyu
    Tuz
    1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
    2 adet yufka


    HAZIRLANIŞI
    Öncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın. Pembeleşene dek kavurun.
    Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın. Mantarları da ince dilimler halinde kesin. Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü, fıstığı, karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin. Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin.
    10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi yufkalara sarın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.

      Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 10:36 am