E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Ananaslı Yengeç Salatası

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Ananaslı Yengeç Salatası Empty Ananaslı Yengeç Salatası

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 4:29 pm

    MALZEMELER
    150 gr. veya 2 su bardağı dolusu yengeç (doğranmış)
    1 yemek kaşığı peanut (yağ gibi kullanacağız ya da sıvıyağı)
    1 diş sarmısak (üçe bölünmüş)
    2 yemek kaşığı limon suyu
    1 adet kesme şeker
    1 dal yeşil soğan (çok ince kıyılmış)
    3 dal taze nane
    3 dal taze fesleğen
    1 yemek kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Öncelikle bir bütün ananası ortadan boylamasına ikiye bölüp içini ufak küp parçalar halinde çıkaralım.
    Bu arada yengeci tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp içinin etlerini çıkaralım. Ya da dondurulmuş yengeci küp doğrayalım.
    Tavamızı kısık ateşe oturtup, yağı ya da peanutu koyalım. Sarmısakları ekleyip, sararıncaya kadar 2-3 dakika soteleyelim. Sonra sarmısakları çıkarıp atalım. Çünkü önemli olan sarmısağın aromasını yağa bırakmasını sağlamaktı. Sonra altını söndürelim.
    Daha sonra bu yağın içine sıcakken şekeri atıp eritelim. Hemen limon suyu, yeşil soğan, nane, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştıralım.
    Bir kabın içinde bekleyen küp doğranmış yengeçlerimizi de ekleyip, en son küp doğradığımız ananas parçalarıyla karıştıralım.
    Önceden içini oyduğumuz ananas kabuklarının içine bu karışımı yerleştirip, servise sunalım.

      Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 11:34 am