E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Akşam Sefası

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Akşam Sefası Empty Akşam Sefası

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 4:28 pm

    MALZEMELER
    400 gr Patates
    500 gr Erişte
    5 Arpacık Soğanı
    1.5 Kahve Fincanı Margarin
    300 ml Kırmızı Şarap
    2 ÇorbaKaşığı Sirke, tuz
    2 Et Suyu Tableti, karabiber
    1/2 Demet Maydanoz
    400 gr Lahana
    3 Yumurta
    6 Somon Fileto
    1 Limon
    150 gr Süt Kreması
    2 Çorba Kaşığı Margarin


    HAZIRLANIŞI
    Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın. Suyunu süzüp kabuklarını soyun. iri iri rendeleyin. Soğanları soyup uzunlamasına doğrayın. 1 çorba kaşığı margarin eritip soğan, şarap ve sirkeyi ekleyin. Tenceredeki karışım yarıya inene kadar pişirin. Et suyu tableti ve yarım su bardağı su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin.
    Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın. Lahanayı yıkayıp ayıklayın. Yaprak kısımlarında bulunan sert damarları kestikten sonra küçük küpler halinde dağrayın. 2 dakika haşlayın.
    Fırını 250 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Lahanayı kalan süt kreması ve maydanozla karıştırıp püre haline getirin. Patatesleri, yumurta sarıları ve limon kabuğunu karıştırın. Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Balığı margarinde hafifçe kavurup fırın tepsisine alın. Sebzeleri üzerine yayıp 15 dakika fırında pişirin. Erişteyi haşlayın. Soğanlı karışımı tekrar ısıtın. Balığı soğanlı karışım ve erişte eşliğinde servis yapı

      Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 10:35 am