E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Soğan Çorbası

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Soğan Çorbası Empty Soğan Çorbası

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 4:21 pm

    MALZEMELER
    500 gr soğan
    2 çorba kaşığı un
    2 dilim bayat ekmek
    5 su bardağı et suyu
    2.5 çorba kaşığı tereyağ
    3 çorba kaşığı zeytinyağ
    1 kahve fincanı kaşar peyniri , rendelenmiş
    karabiber, tuz

    4 Kişilik

    HAZIRLANIŞI
    Soğanın kabuklarını soyup, ince ince doğrayın. Ekmek dilimlerini küp küp doğrayın. Tencereye zeytinyağ ve tereyağ koyup ateşe yerleştirin. Yağ kızmaya başladığında doğradığınız ekmekleri yağın içine atıp kızartın. Ekmekler pembeleşdiklerinde bir kevgir yardımıyla yağlarını süzüp, tencereden alın. Daha sonra yağın içine kıyılmış soğanı atın ve soğan pembeleşinceye dek karıştırarak kavurun. Soğan pembeleştiğnde, yağa biraz un serpiştirin ve un renk değişinceye dek karıştırarak kavurun. Unun rengi değiştiğinde, ılık et suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını örtüp pişmeye bırakın.Soğanlar iyice piştikten sonra karabiber, tuz ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp, ateşten alın. Kızarttığınız ekmek parçaları ve rendelediğiniz kaşar peynirini katın, biraz karıştırıp sıcak sıcak servis yapın.

      Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 10:38 am