E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Peynirli Mısır Çorbası

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Peynirli Mısır Çorbası Empty Peynirli Mısır Çorbası

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 4:09 pm

    MALZEMELER
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 adet doğranmış soğan
    1 tatlı kaşığı kimyon
    4 su bardağı tavuk suyu
    2 adet orta boy patates (soyulmuş ve küçük küçükdoğranmış)
    1 su bardağı haşlanmış ve püre halina getirilmiş mısır
    2 su bardağı haşlanmış mısır
    1/4 su bardağı ince kıyılmışmaydanoz
    1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
    1/4 su bardağı krema (arzuya göre)
    Tuz, karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Kalın tabanlı bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı ekleyip harlı ateştte rengi değişene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
    Dövülmüş sarımsak ve kimyonu ekleyip karıştırarak 1 dakika pişirin. Tavuk suyunu ekleyip kaynatın. Patatesi ekleyip ateşi kısın. Kapağını kapatmadan 10 dakika pişirin.
    Püre haline getirdiğiniz mısırı,haşlanmış mısır tanelerini ve maydanozu ekleyin. Kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 10 dakika harlı ateşte pişirin.
    Peyniri, tuz, karabiber ve kremayı ekleyin. Peynir eriyinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sıcak sıcak servis yapın.
    Aşçının önerisi: Peynirli mısır çorbasını servis yapmadan bir gün önce hazırlayabilirsiniz. Isıtıldığında lezzetinden hiçbirşey kaybetmez. Haşlanmış mısırı dondurulmuş olarak kullanabileceğiniz gibi eğer bulabilirseniz konserve küçük mısır da kullanabilirsiniz.

      Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 10:41 am