E-Tarif

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Türkiyenin En yeni tarif sitesi


    Pavurya Çorbası

    avatar
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 192
    Kayıt tarihi : 11/09/09

    Pavurya Çorbası Empty Pavurya Çorbası

    Mesaj  Admin Cuma Eyl. 11, 2009 4:08 pm

    MALZEMELER
    6 adet pavurya
    50 gr margarin
    2 çorba kaşığı sirke
    1 adet havuç
    3-4 adet karabiber, dövülmemiş
    3-4 sap maydanoz
    3 adet defne yaprağı
    4 çorba kaşığı çiğ krema
    2 çorba kaşığı un
    1 su bardağı süt
    kırmızı biber
    tuz

    4 Kişilik

    HAZIRLANIŞI
    Karabiber, maydanoz, sirke defne yaprağı, havuç dilimleri ve yeterli miktarda tuz ile birlikte pavuryaları haşlayın, ayıklayıp, ufak parçalara doğrayın. Tencerede kalan suyu, üç su bardağı kadar kalıncaya dek kaynatın, tülbentten geçirip, süzün. Payreks bir kapta yağı eritin, tahta bir kaşıkla karıştırırken, unu elekten geçirip azar azar ilave edin ve iyice yedirin. Yağlı unun rengii değişmeye yüz tutunca sıcak sütü , karıştırmaya ara vermeden azar azar akıtarak yedirin. Salça koyulaşınca, bir kenara ayırdığınız üç su bardağı pavurya suyunu azar azar ilave edip karışıma yedirin. Tuzunu katıp, orta ateşte 20-22 dakika kadar kaynatın. Daha sonra doğranmış pavurya etini katın ve 5-6 dakika daha kaynatın. Ateşten almadan önce hafifçe çırptığınız çiğ kremayı çorbaya döküp, kırmızı biberi serpiştirin. Biraz karıştırıp, sıcak servis yapın.

      Forum Saati C.tesi Kas. 23, 2024 10:50 am